Ethereum-oprichter presenteert ingrijpend plan voor effectiever netwerk
Het Ethereum (ETH) netwerk kampt met enkele uitdagingen die aangepakt moeten worden om het platform toekomstbestendig te maken. Binnen de gemeenschap worden alle mogelijke oplossingen besproken, waarbij ook de bedenker van het netwerk, Vitalik Buterin, actief meedenkt. Wat houdt de Ethereum Purge precies in?
Buterin heeft verschillende artikelen gepubliceerd waarin hij telkens een ander knelpunt van het netwerk belicht en mogelijke oplossingen aanreikt. In zijn meest recente blogpost richt hij zich op het verminderen van de netwerkinformatie en het vereenvoudigen van het Ethereum-protocol. Het doel is om overtollige gegevens te schrappen, zodat het netwerk efficiënter en toekomstklaar blijft.
De update, aangeduid als "The Purge", beoogt deze kwesties aan te pakken door onnodige historische gegevens te verwijderen of te herstructureren. Dit moet de ophoping van data verminderen en de belasting op het netwerk verlichten. De eerste prioriteit ligt bij de gegevens. Momenteel moet iedereen die een node op het Ethereum-netwerk wil beheren – een computer die transacties verwerkt en het netwerk ondersteunt – minstens 1,17 terabytes (TB) aan opslagruimte bezitten.
Om ervoor te zorgen dat alle nodes met identieke data werken, moet deze data op elk moment precies hetzelfde zijn op iedere computer. Volgens de gegevenssite Ycharts bestaat het merendeel van de data uit historische informatie. De update streeft ernaar dit volume te minimaliseren of te zorgen dat niet elke node alle historische gegevens hoeft te bewaren.
De hoeveelheid data is gegroeid vanwege de huidige netwerkmethodiek, waarin alle gecreëerde data permanent wordt opgeslagen. Als oplossing stelt Buterin een 'partial state expiry' voor, waarbij oude data vervalt en elders wordt opgeslagen. Indien die gearchiveerde data later nodig is, kan deze worden opgevraagd en gecontroleerd op authenticiteit via een speciale methode.
Meer Ethereum updates
In een eerdere blogpost, "The Verge", sprak Buterin ook over het toegankelijker maken van het draaien van een node. De huidige hardware-eisen zijn namelijk hoog, waardoor het moeilijk is voor gebruikers om als node bij te dragen. Buterin stelt voor om deze hardware-eisen te verlagen, zodat het eenvoudiger wordt om transacties te verwerken. Dit zou het in de toekomst zelfs mogelijk maken dat kleinere apparaten, zoals telefoons en smartwatches, als node kunnen fungeren.
Ons doel als onafhankelijk nieuwsplatform is om je op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te steunen en ervoor te zorgen dat je altijd direct op de hoogte bent van het laatste nieuws.