Hoe Donald Trump transformeerde van Bitcoin-criticus naar Bitcoin-voorstander

Image here

De strijd om het presidentschap in de Verenigde Staten nadert nu langzaam haar climax. Binnenkort ontdekken we wie de nieuwe leider van Amerika wordt: Donald J. Trump of Kamala Harris. Trump, die in zijn eerste ambtstermijn een uitgesproken tegenstander was van cryptocurrencies, heeft zijn houding nu radicaal veranderd. Wat ligt ten grondslag aan deze opmerkelijke koerswijziging?

Van 2017 tot 2021 bekleedde Trump het presidentschap van de Verenigde Staten. Gedurende deze periode uitte hij herhaaldelijk zijn afkeur over digitale valuta's, vaak met scherpe bewoordingen. In de zomer van 2019 liet hij via zijn voormalige Twitter-account zijn mening over Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies duidelijk blijken:

"Ik ben geen fan van bitcoin en andere cryptocurrencies, die geen geld zijn, waarvan de waarde extreem volatiel is en gebaseerd op lucht. Ongereguleerde crypto bezittingen kunnen illegale activiteiten faciliteren, waaronder drugshandel en andere ongeoorloofde praktijken."

In 2021 herhaalde hij zijn kritiek door Bitcoin een scam te noemen en verklaarde dat hij de munt afwees omdat het concurreerde met de dollar. Volgens Trump moest de dollar dé mondiale valuta blijven.

Na zijn presidentschap begon Trump geleidelijk de voordelen van crypto te erkennen. Eind 2022 lanceerde hij een non-fungible token (NFT) collectie, met hemzelf afgebeeld als superheld op diverse "kaarten." Deze aankondiging volgde kort op zijn bekendmaking dat hij opnieuw kandidaat zou zijn voor de presidentsverkiezingen van 2024.

De collectie was een overweldigend succes, wat hem bijna 9 miljoen dollar opleverde. Vervolgens bracht Trump drie extra NFT-collecties uit, waarmee hij eveneens aanzienlijke bedragen verdiende. Volgens Arkham Intelligence bezit hij momenteel bijna $8 miljard aan crypto, inclusief $1,30 miljard aan ethereum verkregen uit zijn collecties. De rest bestaat grotendeels uit memecoins die hij heeft ontvangen.

Met zijn hernieuwde campagne kwam Trump pas echt op stoom. Hij sprak zich openlijk uit over de voordelen van digitale valuta en noemde zichzelf de eerste crypto president. Trump zocht contact met invloedrijke figuren uit de crypto wereld en verwierf daar aanzienlijke steun. Hij schetste zijn visie voor Amerika in combinatie met cryptocurrencies, waarbij hij stelde dat het land een leidende rol op dit gebied moet innemen. Dit is een van zijn belangrijkste speerpunten als hij opnieuw het hoogste ambt zou bekleden. Zijn uitspraken hebben hem veel steun opgeleverd vanuit de crypto gemeenschap, zowel verbaal als financieel. De gebroeders Winklevoss doneerden elk een miljoen dollar aan zijn campagne.

De vraag blijft of Trump deze positieve houding ten opzichte van cryptocurrencies zal behouden. Bij een eventuele overwinning zal snel blijken hoe hij zich werkelijk zal positioneren. We blijven je uiteraard op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rond deze spannende presidentsrace.

Blijf op de hoogte van de dynamische wereld van crypto! Volg ons dagelijks op Instagram.

Featured Stories

Image here
Niews

Cryptobeurs aandelen stijgen met 160% na overnamepoging van Trump

Op 18 november schoten de aandelen van de cryptobeurs Bakkt omhoog met maar liefst 162 procent, te m...
Image here
Crypto

Ripple-topman: 'ETH overtrof XRP door rechtszaak' - gebeurde al jaren eerder

De Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), heeft volgens de directe...
Image here
Niews

Bitcoin ETF's schieten omhoog en bezitten nu 5% van alle BTC

De populariteit van spot Bitcoin (BTC) Exchange Traded Funds (ETF's) onder investeerders neemt gesta...